Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Konstgräsplan, Henåns skola, foto.

Konstgräsplan, Henåns skola

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Tour of Scandinavia

Onsdag den 10 augusti startar etapp 2 av cykelloppet Tour of Scandinavia i Mollösund. Målet för dagen är Strömstad. Det är världens bästa kvinnliga cyklister som kommer till Orust för WorldTour-tävlingen. I samband med det ordnas ett även ett cykellopp för barn.

Ladies Tour of Norway, Eventfotografene.

Tour of Scandinavia är ett skandinaviskt etapplopp för damer på World Tour-nivå genom tre länder, Danmark, Sverige och Norge.

Etapp två startar i Mollösund

Etapp två från Mollösund på Orust till Strömstad är totalt 153,4 kilometer. Starten är planerad att gå klockan 14:00 så ta det lungt på vägen mot Henån och Uddevalla.

Loppet passerar förbi Ellös och Henån och tar en sväng runt Torp innan de lämnar Orust via Nötesundbron. Karta över rutten finns på Tour of Scandinavia webbplats.

Program i Mollösund den 10 augusti

12:45 Lagpresentation, intervjuer och underhållning från scen.
14:00 Start WorldTour-tävling
14:30 Start barnlopp

Heja på utefter vägen

Ett av många bra ställen att se loppet är vid Torp GoIF idrottsplats Rimmåsvallen på Stenshult. Föreningen kommer också att ha öppet i sin kiosk.

Cykellopp för barn

I samband WorldTour-tävling annordnas ett barnlopp i samarbete med tävlingsorganisationen, Green Cycling Norway och Orusts Sparbank.

Alla barn mellan 3-12 år är välkomna att delta. Anmäl er redan nu. Finns platser kvar är det möjligt att anmäla sig på plats samma dag.

Kom gärna i god tid.

Tid och plats

Onsdag den 10 augusti
Klockan 14:30-17:00
Mollösund

Det blir även bland annat cykellekar och underhållning på scen med Cirkusexpressen.

Återställ
Hjälp oss bli bättre