Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gullholmen Härmanö, foto.

Gullholmen Härmanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Veckans boktips, Blomster

I denna vackra bok ger Cecila Wingård goda råd om blomsterodling.

Ett bokomslag och tavlor av blomsterbuketter.

Blomster - Odla egna snittblommor av Cecilia Wingård.

Blomster - Odla egna snittblommor av Cecilia Wingård

Veckans boktips kommer från Sofie Toftgård på Henåns bibliotek, som har läst, bläddrat och bläddrat och bläddrat i Blomster- Olda egna snittblommor.

Än ser inte luktärterna mycket ut för världen men av Cecilia Wingård har jag lärt mig att de mår bra av att härdas och tål ner till 8 minus.

Dahliorna däremot får bruna blad av den minsta lilla frost, ”en enda liten frysgrad är slutet för dahlior”, så det är bäst att vänta till försommaren med att plantera ut dem. Den här boken har jag använt som uppslagsverk i en månads tid nu, här finns information om alla blommor man kan tänkas vilja ha i trädgården/på balkongen i sommar och även inspiration till helt galet vackra blomsterarrangemang.

Wingård har tidigare publicerat en bok om enbart luktärten som heter Luktärt (rätt och slätt) och hon säljer även luktärtsfröer till entusiaster runt om i Sverige. Jag skulle gärna köpa bägge hennes böcker och ha i bokhyllan, men har inte tagit mig för att beställa dem än. Hur lyxigt är det inte att biblioteket har sådan här vackra böcker att låna hem!

Boken finns att låna på Henåns bibliotek och om någon hinner före är det bara att reservera.

Återställ
Hjälp oss bli bättre