Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tegneby, foto.

Tegneby

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Veckans boktips, Besten och Betty

I sommarlovstider kommer här ett boktips för åldern 9-12 år. "Besten och Betty" av Jack Meggitt-Phillips är utmärkt att läsa både själv och tillsammans som högläsningsbok. Tycker du dessutom om Roald Dahl kommer den med stor sannolikhet falla dig i smaken.

Bokomslag med en flicka inuti en bests mun, med huggtänder runt.

Besten och Betty av Jack Meggitt-Phillips

Linda i Svanesunds bibliotek tipsar om:

Besten och Betty av Jack Meggitt-Phillips

Ebenezer Tweezer ser ut som en ung man men är i själva verket flera hundra år gammal. Åldrandet hindras genom ett livselixir som monstret på Ebenezers vind förser honom med, men det är inte gratis, i utbyte måste monstret få det han vill ha.

Hittills har monstret bett om ganska enkla gåvor i utbyte mot elixiret, men nu vill det ha ett barn.

Ebenezer beger sig till stans barnhem för att hitta ett så pass odrägligt barn att han utan betänkligheter ska kunna ge det till sitt monster.

Men monstret är inte nöjt med barnet Ebenezer valt ut åt honom. Ebenezer tvingas därför umgås med flickan i flera dagar innan han fått henne i skick för monstret. När det väl är dags för överlämning har Ebenezer fäst sig så vid barnet att han är beredd att avsluta sin pakt med monstret, även om det innebär att bli utan sitt elixir och därmed åldras och snart dö.

Återställ
Hjälp oss bli bättre