Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust Båtbyggarutbildning, Henån, foto.

Orust Båtbyggarutbildning, Henån

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Barnomsorg på obekväm arbetstid har flyttat

Barnomsorg på obekväm arbetstid, i folkmun kallat nattis, har flyttat till egna ändamålsenliga lokaler vid Ängsbergets förskola, och verksamheten bytt namn till Strandvillan.

Foto på ett festligt dukat bord och ballonger.

Med pompa och ståt, vi följde självklart alla riktlinjer som gäller för covid-19, har vi invigt de nya fina avdelning vid Ängsbergets förskola tillsammans med barnen.

- Äntligen är vi i lokaler som passar för verksamheten, för barn från och med 1 år och upp till 13 år säger rektor Elisabeth R Karlsson. Vår verksamhet kompletterar det egna hemmet kvällar, nätter och helger för hela åldersgruppen. Så våra öppettider skiljer sig från förskolans och fritidshemmets tider. Men då barnen kommer från både förskola och fritidshem har vi en god samverkan med dessa verksamheter.

Enligt barnkonventionens har barnen varit med under hela planeringen och sagt sitt om hur det ska vara för att de ska trivas. Barnen har gett förslag på leksaker, spel och andra saker som de önskat sig.

Det är även fler nyheter som gäller för barnomsorg på omsorg på obekväm arbetstid. Den viktigaste är att de vårdnadshavare som söker barnomsorg på obekväm arbetstid i fortsättningen ska söka till Ängbergets förskola för sin barnomsorg på ordinarie tid. Vi kommer att ha ett tätt samarbetet med Ängsbergets förskola, på så sätt kommer kvalitén att öka för de barn som kommer till oss. Det blir även enkelt för barnen att växla mellan sin vanliga hemvist och oss.

Foto på två kvinnor.

Rektor Elisabeth Rohlen Karlsson och rektor Päivi Svensson.

Rektor Elisabeth R Karlsson och Päivi Svensson rektor för Ängsbergets förskola kommer att ha ett nära samarbetet kring barnomsorg på obekväm arbetstid.

Foto på vardagsrummet med en röd soffa.
Återställ
Hjälp oss bli bättre