Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust Båtbyggarutbildning, Henån, foto.

Orust Båtbyggarutbildning, Henån

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-04-29

Café- och Servicegruppen Ängås skola firar 20 år

Nu har vi firat att vi har haft 20 härliga år tillsammans med Café- och servicegruppen, en totalintegrerad daglig verksamhet som tillsammans med våra elever sköter skolans café. Nu ser vi fram mot många fler år tillsammans.

Foto på en grupp.

Carina V, Martin S, Linus B, Martin J, Ulrika A, Mikaela A, Albin W, Martin A, Dennis K och Marie D.

Vi har firat ordentligt med diplom, blommor, ballonger, medaljer, telegram, teckningar från barnen och bullar. Dagens till ära hade Café och servicegruppen bakat trehundra bullar och räknade med besök i caféet av alla elever och medarbetare på skolan.

För 20 år sedan var Ängås skola först ut i Sverige att bjuda in Daglig verksamhet att vara en del av skolans verksamhet. Sedan dess har många skolor följt det vinnande konceptet och sett den stora vinsten för båda parter.

Idag har vi 8 LSS-brukare som arbetar på Ängås skola F-9. Vi har blivit väldigt bortskämda och vår verksamhet, som ju dras med många ekonomiska besparingar, skulle inte klarat av att göra allt det vi gör och ge den fina service vi idag kan erbjuda om vi inte haft Café- och Servicegruppen hos oss. Det är många av skolans servicearbeten som gruppen tar hand om, exempelvis kompostering, sophantering, bemanna skolans telefonväxel, arbetsuppgifter i skolrestaurangen, ansvara för skolans postgång och utomhusarbeten av olika slag.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre