Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-06-11

Många fördelar med en Paraplyresurs

Vår Paraplyresurs är en unik pedagogisk satsning på samverkan av resurser när det gäller barn- och elevstöd. Den 5 juni hade vi studiebesök från Uddevalla kommun som ville veta mer om hur vi jobbar.

Vi har fått mycket uppmärksamhet för vår unika satsning på samverkan när det gäller barn- och elevstöd. Sedan invigningen av vår Paraplyresurs i januari 2016 har vi haft flera studiebesök från andra kommuner som tycker det vi gör är spännande.

Den här gången var det Uddevallas elevhälsoteam med nio logopeder och specialpedagoger som gjorde studiebesök på Orust. De kommer att få nya lokaler och önskar att satsa på Språkotek i Uddevalla. De fick med sig många tips och råd inför sin satsning från oss.

Vad är Paraplyresursen

Paraplyresursen är en unik satsning på samverkan när det gäller barn- och elevstöd. Här har vi samlat våra pedagogiska stödresurser Språkotek, Mattetek och Skoldatatek.

Idén med Paraplyresursen är att våra pedagoger kan låna material, få inspiration och konsultation av kunniga stödpedagoger. På Paraplyresursen kan pedagogerna även testa och pröva materialet och samtidigt få handledning både ensamma eller i sin arbetsgrupp.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre