Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöfjorden, foto.

Käringöfjorden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Vi firar utnämningen Bästa skolkommun

Vi har firat utnämningen till Sveriges andra bästa skolkommun för andra året i rad tillsammans med alla barn och elever på våra förskolor och skolor.

Vi har firat utnämningen till Sveriges andra bästa skolkommun för andra året i rad genom att bjuda alla barn och elever på glass.

Foto på matsalen vid firandet

Ångås skola firar utnämningen till Sveriges andra bästa skolkommun för andra året i rad genom att bjuda alla elever på glass efter lunchen.

På Ängås skola dekorerades matsalen med namnet Orust i silver, med silverballonger samt med serpentiner i gult och blått. Diplomen från 2017 och 2018 hängdes upp på väggen tillsammans med de 13 kriterier som Lärarförbundet utgått från. Tidigare på dagen gick information ut det var en överraskning den dagen. Klockan 10:00 publicerades det på TV-skärmarna att vi firade andra platsen med glass i matsalen direkt efter lunchen. Kökspersonalen skötte all glassutdelning väldigt smidigt och bra och alla elever visste varför de fick glass, de var mycket nöjda och njöt av sin glass.

Varje klasslärare eller mentor hade pratat med sina elever och förklarat utnämningen beroende på ålder och mognad. För de yngsta eleverna hade lärarna visat en lista på Sveriges alla kommuner, det var först när de skrollade neråt i listan som eleverna insåg hur bra det var att komma på andra plats. För de äldre eleverna gick lärarna lite mer ingående in på vad det innebar med lärartäthet, kommunen som avtalspart och meritvärde.

Återställ
Hjälp oss bli bättre