Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös, foto.

Ellös

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-03-26

Vinnare Ung företagsamhets regionala mässa

UF-företaget Wood Science från Orust gymnasieskola vann första pris i kategorin Årets hantverkare och fick andra pris för Årets monter vid Ung företagsamhets regionala mässa Entreprenörskap på riktigt i Trollhättan. De går nu vidare till riksfinalen i Stockholm.

Ett foto på två killar som håller en check och en manlig prisutdelare

Ali Yaghoubi och Hojatullah Rahmani läser på Orust gymnasieskola och driver UF företaget Wood Science. De vann första pris i kategorin Årets hantverkare och andra pris för Årets monter i den regionala tävlingen i Trollhättan. De går nu vidare till SM den 16-17 maj i Stockholm.

Det är andra året i rad som Orust gymnasieskola tar hem vinsten i kategorin Årets hantverkare vid UF-mässan i Fyrbodal.

Torsdag den 22 mars var det regional uttagning vid UF-mässan Entreprenörskap på riktigt i Nova Arena, Trollhättan. På mässan ställde runt 450 UF-elever från Fyrbodal, som startat och drivit UF-företag under detta läsår, ut sina produkter.

Uttagna till SM i Stockholm

UF-företaget Wood Science från Orust gymnasieskola tog hem första priset i kategorin Hantverk och fick andra pris för Årets monter.

Segern i kategorin Hantverk innebär att UF-företaget från Orust får representera Fyrbodal på den nationella UF-mässan Entreprenörskap på riktigt 2018 i Stockholm den 16-17 maj. Då kommer närmare 250 UF-företag att visa upp sina tjänster och varor och tävla om olika priser.

Stort grattis och lycka till i huvudstaden

I kategorin Årets Hantverk gäller det att visa upp val av produktionsmetod, material och hur produkten passar till den utvalda målgruppen. UF företagaren ska själva skapa produkten och den ska hålla hög kvalitet både när det gäller design och tillverkning.

Ali Yaghoubi och Hojatullah Rahmani har satsat på bred front på förnybara material, återvinning och med ett bra miljötänk på både träleksaker och andra träprodukter samt på en liten båt, en dinge.

Motivering till Årets Hantverk Fyrbodal

Med stor yrkesskicklighet och härligt entreprenörskap kombineras ett traditionellt hantverk med stor respekt för miljön. Genom bred kunskap har årets hantverkare visat på ”wood-underlig” uppfinningsrikedom.

Motivering till Årets Monter Fyrbodal

Iögonfallande monter som presenterade ett gediget hantverk. Visade på ett stort engagemang och spännande aktiviteter med tydlig koppling till produkten, som lockade många besökare.

Ett foto på två killar som håller en check

Ali Yaghoubi och Hojatullah Rahmani som driver UF företaget Wood Science fick andra pris för Årets monter vid Ung företagsamhets mässa i Fyrbodal.

Återställ
Hjälp oss bli bättre