Biståndsbedömt trygghetsboende

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform med anpassade lägenheter för dig som är äldre och behöver stöd och hjälp i boendet.

Ökad trygghet och gemenskap

Ett biståndsbedömt trygghetsboende är avsett för dig vars omvårdnadsbehov understiger heldygnsvård. Skillnaden mellan ordinärt boende och biståndsbedömt trygghetsboende är att du får möjlighet att komma till ett boende där du bland annat kan ta del av gemensamma måltider och aktiviteter. Den här boendeformen kan hjälpa dig att bryta oönskad isolering och öka din känsla av trygghet.

De behov av hjälp med service- eller omsorgsinsatser som du har tillgodoses i form av hemtjänst som du ansöker om hos kommunens biståndhandläggare.

Om du känner att ett biståndsbedömt trygghetsboende kan vara något för dig så är du välkommen att lämna in din ansökan till kommunens biståndshandläggare. Biståndshandläggaren gör sedan en behovsprövning för att utreda dina behov och hur vi bäst kan ge dig det stöd du behöver.

På stiftelsen Orustbostäders webbplats kan du läsa mer om andra former av lägenheter på Orust.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt svar skickas till den som ansvarar över innehållet.


Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.