Orust kommun ska vara en trygg och säker plats. Brottsförebyggande arbete är avgörande för att skapa trygghet och minska brottsligheten i samhället.
Om du utsatts för brott står du troligen inför en ovan situation som kan göra dig orolig och osäker. När du polisanmäler ett brott inleds en kedja av händelser där flera myndigheter är inblandade. På Brottsoffermyndighetens webbplats kan du som utsatts för brott få en överblick över vad som händer vid ett brott. Webbplatsen ger dig information som är anpassad efter vilket brott du utsatts för, hur gammal du är och var i processen du är, till exempel om du har gjort en polisanmälan eller väntar på en rättegång.
Brottsofferjouren är en fristående, ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Du kan vara anonym, stödet är kostnadsfritt och du behöver inte ha polisanmält händelsen.
Brottsofferjouren erbjuder:
Det spelar ingen roll vem du är, vilket brott du har utsatts för eller var i landet du bor. Brottsofferjouren har omkring 60 lokala jourer med över 1000 volontärer som ger stöd i Sveriges alla kommuner.
Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.