Bibliotek

Orust kommun har flera bibliotek som du kan besöka för att låna böcker, läsa dagstidningar, använda internet med wifi eller studera. Du är välkommen till vilket bibliotek av våra bibliotek du vill, oavsett var du bor. Det är gratis att använda biblioteket och vi har öppet för alla.

Kulturhuset Kajutan i sommarsol, med vajande flaggor utanför.

Kulturhuset Kajutan i Henån, där biblioteket är inrymt.

På Orust finns bibliotek i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil. På Gullholmen finns en lånestation. Vår biblioteksverksamhet ingår i Bibliotek i Väst, som är ett samarbete mellan biblioteken i Ale, Kungälv, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Lånevillkor Bibliotek i Väst

När du ansöker om ett bibliotekskort godkänner du att dina personuppgifter finns med i Bibliotek i Västs gemensamma databas.

Följande kommuner ingår i Bibliotek i Väst:

  • Ale
  • Kungälv
  • Lilla Edet
  • Orust
  • Stenungsund
  • Tjörn
  • Öckerö

Du godkänner också att ta del av och följa bibliotekets låneregler och att kontinuerligt uppdatera dig om dem. Fullständiga och uppdaterade låneregler kan du alltid hitta på biv.se. Där kan du också söka efter böcker, reservera och göra omlån.

Bibliotek för alla

Biblioteksverksamhet regleras av Bibliotekslagen (2013:801). Bland annat innebär det att bibliotek och biblioteksverksamhet ska finnas tillgänglig för alla. Vår målsättning är att du som besökare, oavsett var i landet du bor, alltid ska känna dig välkommen till oss i såväl formella som informella sammanhang.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.