Lärcentrum Orust

Orust kommun vill göra högre studier mer tillgängligt för alla. Via Lärcentrum Orust kan du studera vid högskolor och universitet på plats i Henån i kulturhuset Kajutan. Du läser därmed en universitetsutbildning på distans där Henån blir din studieort.

Henåns kulturhus Kajutan med en skulptur i metall framför.

Karlstads universitet

Du kan läsa att bli lärare vid Karlstads universitet på Lärcentrum Orust. Just nu har vi två utbildningar igång via Karlstads universitet. "Förskollärarprogrammet" och "Grundlärarprogrammet: förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3". Ansökan gör du på antagning.se. Fyll i utbildningen du vill söka, sök på Karlstads universitet och välj studieort Orust.

Du som student kommer till våra lokaler varje vecka där vi kopplar upp oss mot Karlstads universitet och följer undervisningen på plats i Henån. Tentamen skrivs kostnadsfritt i Henån. På biblioteket finns kurslitteratur att låna.

Förskollärarprogrammet

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med barn i förskolan. Du läser flera dagar varje vecka på Lärcentrum Orust men också ska ha möjlighet att träffas i Karlstads universitet ca. 3 gånger per termin.
Förskollärarprogrammet ger dig goda förutsättningar att utvecklas i ett yrke som är intressant och betydelsefullt men också komplext och krävande. Under programmet förvärvar du kunskaper om barns skapande, utveckling och lärande. Du utvecklar förmågan att leda pedagogisk verksamhet och knyter kontakter med arbetslivet.

Programmet omfattar 210 högskolepoäng, vilket motsvarar tre och ett halvt års heltidsstudier.

Grundlärarprogrammet: förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i förskoleklass och i årskurs 1-3 i grundskolan.
Under studietiden varvas teoretiska studier med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som är förlagd till grundskolan. Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå.

Skriftliga tentamen

Du som inte studerar via Lärcentrum Orust men önskar skriva tentamen hos oss kan göra det mot en kostnad på 500 kronor. Vill du skriva tentamen hos oss börjar du med att kontakta din kursansvariga för att se om möjligheten att skriva tentamen på annan ort finns. Är det möjligt för dig kontaktar du oss med en förfrågan om att skriva tentamen hos oss.

Hos oss kan du få stöd i dina högskole- och universitetsstudier till exempel vid lån av kurslitteratur. Du som läser på distans kan använda Lärcentrum som din lokala studieplats. Här kan du studera enskilt eller tillsammans med andra studenter.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.