Förskollärarprogrammet

Du kan läsa att bli lärare vid Karlstads universitet på Lärcentrum Orust. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med barn i förskolan.

Du läser flera dagar varje vecka på Lärcentrum Orust men också ska ha möjlighet att träffas i Karlstads universitet ca. 3 gånger per termin.

Du som student kommer till våra lokaler varje vecka där vi kopplar upp oss mot Karlstads universitet och följer undervisningen på plats i Henån. Tentamen skrivs kostnadsfritt i Henån. På biblioteket finns kurslitteratur att låna.

Ansökan

Ansökan gör du på antagning.se.

Fyll i utbildningen du vill söka, sök på Karlstads universitet och välj studieort Orust.

Om utbildningen

Programmet omfattar 210 högskolepoäng, vilket motsvarar tre och ett halvt års heltidsstudier.

Förskollärarprogrammet ger dig goda förutsättningar att utvecklas i ett yrke som är intressant och betydelsefullt men också komplext och krävande. Under programmet förvärvar du kunskaper om barns skapande, utveckling och lärande. Du utvecklar förmågan att leda pedagogisk verksamhet och knyter kontakter med arbetslivet.

Du hittar mer information om utbildningen via länken nedanför.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.