Mat, lunch

Matsedeln gäller för kommunens grundskolor, gymnasieskola och förskolor. I förskolan kan det ibland serveras annan maträtt.

Måltiden har stor betydelse för människans välbefinnande, prestationsförmåga och positiva hälsoutveckling. Därför är det viktigt att maten ger den näring och energi som kroppen behöver.

Måltiden har en viktig social och pedagogiskt funktion som kan inspirera till goda måltidsvanor, förmedla en sund inställning till mat och främja en hälsosam livsstil.

Måltiden är en viktig faktor för påverkan av utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

I skolan och förskolan finns goda möjligheter att på ett positivt och naturligt sätt främja en hälsosam livsstil med bra matvanor hos barn och ungdomar.

Matsedel

Matsedeln gäller för samtliga förskolor, skolor samt gymnasium i Orust kommun.

Vår matsedel hittar du under Skolmaten-Orust kommun i rutan relaterad information.

Matsedeln finns även i appen Skolmaten och i appen Schoolsoft. Apparna finns tillgänglig för smartphones och laddas ner via din appbutik.

EKO-mat

År 2022 uppgick inköpen av ekologiska livsmedel till 60 % av vår livsmedelsbudget. Orust kommun ligger på delad 5:e plats i ekomatsligan, som är en nationell mätning av kommunernas inköp av ekologiska livsmedel. Detta innebär även att Orust kommun har nått det nationella målet för ekologiska livmedelsinköp, som är satt till 60 % till år 2030.

På Svenska Ekokartan kan du följa utvecklingen av ekologiska inköp i Sveriges kommuner.

Skolmatsakademin

Sedan 2007 är Orust kommun medlem i Skolmatsakademin, ett kunskapsnätverk, som erbjuder mycket bra tips och idéer om hur vi kan utveckla måltiderna i Orust kommun.

Som vårdnadshavare har du möjlighet att komma till skolan och äta med ditt barn en gång varje läsår. Varmt välkommen!

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.