Distansstudier

Orust vuxenutbildning kan även erbjuda distanskurser i de fall där personer inte har möjlighet att läsa på plats samt för att kunna utvidga utbudet med kurser som skolan i vanliga fall ej kan erbjuda.

Folkbokförd i Orust kommun

Distansstudier via NTI skolan erbjuds enbart i de fall där särskilda skäl finns, alternativt där den tilltänkta kursen inte erbjuds inom Orust vuxenutbildning.

Beslut i fråga om ansökan till distansstudier prövas alltid individuellt och därmed behövs en ny ansökan till varje nytt studietillfälle. När du har skickat in din ansökan och den är komplett fattar rektorn på vuxenutbildningen beslut.

Ansökan

En ansökan om distansstudier gör du genom vår webbansökan, som du når via knappen nedanför. Kursen som du ska söka heter “Studera på distans”. Det är viktigt att du bifogar samtliga av de filer som behövs för att behandla ansökan.

Kontakta därefter gymvux@orust.se och be att få boka en telefontid med studie- och yrkesvägledare för att avsluta din ansökan till distansstudier.

Bifoga i din ansökan:

  • Kopia på dina tidigare betyg.
  • Personligt brev.

Personligt brev ska beskriva:

  • Varför vill du läsa den sökta utbildningen eller kursen?
  • Din utbildningsbakgrund/tidigare studier.
  • Målet med dina studier.
  • Dina arbetslivserfarenheter.
  • Dina kontaktuppgifter.

En ansökan som inte är komplett kan inte hanteras.

Kontakt

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Hjälpte denna information dig?

Saknar du någon information på denna sida?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som är felaktigt eller saknades.
Formuläret används för att förbättra webbplatsens innehåll. Ditt meddelande skickas till den som är ansvarig över sidan. Om du har en fråga, ring eller mejla Kontaktcenter.


Ange din e-postadress.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan om offentlig handling.