Utbildningen ger dig de kunskaper och skicklighet som krävs för att arbeta inom vård och omsorg.
I yrkesutbildningen inom vård och omsorg lär du dig de grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som vårdpersonal. Hos oss har du möjlighet att studera i mindre elevgrupper och få mer handledning och stöd av lärarna.
Vi är certifierade som lokalt Vård- och omsorgscollege. Du som studerar inom ett Vård och omsorgscollege får diplom som visar att du har lästs en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.
Svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå samt matematik delkurs 2 på grundläggande nivå.
I utbildningen ingår praktik på en arbetsplats (arbetsplatsförlagt lärande, APL) på sammanlagt 12 veckor. Exempel på praktikplatser kan vara äldreboende, hemtjänst, LSS-boende, vårdcentral och sjukhus.
APL är obligatoriskt (något man måste göra) oavsett tidigare erfarenhet. Oregelbunden arbetstid förekommer och där följer du en handledares schema (dag, kväll och helg). Eftersom aplplatser kan förekomma utanför Henån så ska du kunna pendla och du ansvarar själv för att ta dig till aktuell aplplats.
Har du arbetat minst 1 år på heltid inom vård och omsorg då kan du genom en strukturerad process visa de kunskaper du skaffat dig genom din erfarenhet och därmed ges möjlighet att förkorta din utbildning.
Efter avslutad utbildning har du kunskaper för att arbeta med äldre och personer med funktionsnedsättningar, inom hälso- och sjukvård samt psykiatri.
Rekryteringsbehovet inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst i samhället är stort. Tillgången till arbete är god.
Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet. Ring eller skicka e-post till kontaktcenter.
Hjälpte denna information dig?